Op culturen danstour

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Muziek en eventueel internet voor het opzoeken van muziek en dans.

Beschrijving

Verzamel verschillende muziekstijlen bij elkaar. Denk hierbij aan klassiek, house, dance, volksmuziek, enzovoorts. Je kunt op YouTube bijvoorbeeld leuke filmpjes en muziek vinden. Als de muziek begint, start ook de culturele danstour. Hoe dans je eigenlijk op klassieke muziek of op housemuziek? Denk zelf ook eens na over traditionele dansen als de klompendans of de Griekse sirtaki. Ken je er nog meer? Dans er gezellig op los samen!

 

Tips & Tricks

Laat kinderen niet alleen kennismaken met verschillende muzieksoorten maar vertel ze ook over de verschillende landen en de culturen die erbij horen. Ontdek samen welke gewoontes of gebruiken jullie nog niet kennen. Je kunt ook bijpassende kleding gebruiken.


 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Deze activiteit leert kinderen over verschillende gewoontes en culturen in de wereld. Daarnaast maken ze kennis met verschillende bijzondere soorten muziek. Kinderen krijgen de ruimte om verschillende muziekstijlen te ontdekken en ontwikkelen zo hun persoonlijke voorkeuren. Dansen is ook goed voor de expressie.