Kunstwerk met levensechte materialen

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Stevig papier of een schildersdoek. Verder kun je zelf bedenken wat je in je
kunstwerk kunt gebruiken.


 

Beschrijving

Je kunt met verschillende materialen mooie dingen maken. Bijvoorbeeld een schilderij of tekening met echt zand en schelpen! Zorg dat je een groot vel stevig papier hebt. Of een schildersdoek. Bedenk wat je wilt maken. Gebruik verschillende papiersoorten die je op je kunstwerk kunt lijmen. Als je een bruine ondergrond maakt, kun je hier­op echt zand en schelpen plakken om een mooi strand te maken. Probeer duinen te maken door een hoopje zand te lijmen. Om de zee te maken, meng je verf met water.
Natuurlijk kun je ook andere kunstwerken maken. Bijvoorbeeld van takjes, bladeren of afvalmateriaal dat je opnieuw kunt gebruiken. Of maak iets moois met kurken, flessendoppen, lege melkpakken, oude kranten, wc-rollen, enzovoort.

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen ervaren de eigenschappen en structuren van verschillende materialen. Ze leren dat ze materialen opnieuw kunnen gebruiken en leren zo andere mogelijkheden van de materialen. Dit ondersteunt creatief denken. Recyclen leert kinderen spelender­wijs om zuinig om te gaan met de wereld.