Kunst met knikkers

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Een doos, bak of dienblad met opstaande rand, papier, verf en knikkers.

Beschrijving

Pak een bak of doos die vies mag worden. Je kunt ook een dienblad gebruiken. Die moet dan wel opstaande randen hebben. Gebruik verf op waterbasis zodat je het dienblad weer kunt afwassen. Op de bodem leg je een vel papier. Spuit nu verschillende kleuren verf op het papier. Dan leg je de knikkers erbij. Beweeg het dienblad verschillende kanten op. De knikkers rollen door de verf en maken zo een mooi patroon. Blijf de knikkers net zo lang door de verf heen-en-weer rollen tot je tevreden bent over het eindresultaat.

Tips & Tricks

Zorg voor een plek waar vrij geknutseld kan worden en waar het niet erg is als er een verfspat op de vloer of tafel komt. Werk met uitwasbare verf.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Ook voor jongere kinderen is dit een leuke activiteit omdat het redelijk makkelijk is om op deze manier een schilderij te maken. Dat vergroot hun zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is belangrijk voor de ontwikkeling van creativiteit. Naast het stimuleren van de creatieve ontwikkeling, stimuleer je met deze activiteit ook de motorische ontwikkeling door het (beheerst) bewegen van de doos of het blad met knikkers.