Huis-,tuin, keukenmuziek

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Je kunt alles gebruiken wat aanwezig is. Het is wel aan te raden om kostbare materialen weg te zetten of vooraf duidelijke afspraken te maken.


 

Beschrijving

Waar denk jij dat je allemaal muziek mee kunt maken? Kijk eens rond in het huis. In de keukenkastjes en bij je eigen speelgoed. Je kunt met heel veel dingen muziek maken. Met pollepels trommelen op pannen, met theelepeltjes tegen glazen tikken of rinkelen met sleutelbossen. Alles maakt geluid. Ontdek eerst welke verschillende geluiden je allemaal kunt maken. Probeer daarna eens een melodie te maken met al deze geluiden en maak er een gezellig muziekspektakel van.

 

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Het is natuurlijk erg leuk om muziek te maken met zoveel mogelijk dingen in en om het huis. Kinderen ontdekken de mogelijkheden van verschillende levensechte materialen. Ze ontdekken en herkennen dat verschillende materialen andere geluiden maken. Het herkennen van geluiden in het huis geeft een gevoel van basisveiligheid. Jonge kinderen ontdekken door te voelen en te pakken, zij grijpen spelenderwijs de wereld om hen heen.