Bodypercussie

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen
kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Voor deze activiteit heb je niets nodig.

Beschrijving

Bodypercussie is muziek maken met je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan klappen met je handen. Voor de jongste kinderen is het leuk om geluid te maken door met je voeten op de grond te stampen. Of zachtjes op je borst te slaan. Ben je al wat ouder dan kun je met je tong tegen je gehemelte klikken, knippen met je vingers of beatboxgeluiden maken. Beatbox is met je lippen, stembanden en tong muziek maken. Je kunt verschillende geluiden nadoen. Zoals drumgeluiden, robotgeluiden en blaasinstrumenten.

Ontdek welke geluiden je met je lichaam kunt maken. Kies een paar geluiden uit en probeer hier een ritme van acht tellen van te maken. Tel hardop van één naar acht. Door dit ritme een paar keer achter elkaar te plakken, heb je het begin van een liedje! Ben je samen? Spreek dan af wie op welke tel welk geluid maakt. Zo kun je samen een liedje maken.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Bodypercussie is het meest eenvoudige middel om bij kinderen ritmegevoel, muzikaliteit, motorisch geheugen, lichaamscoördinatie, luistervaardigheden, concentratie, timing en samenwerking te trainen. Kinderen ontdekken verschillende soorten klanken die ze met hun lichaam kunnen maken. Ze leren zelf ritmes verzinnen. Deze activiteit vraagt om creativiteit. Kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk verschillende geluiden te maken.