3D-tekenen

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Een potlood, een liniaal, drie of vier gekleurde markers of stiften en papier.

Beschrijving

Stap 1 – Plaats je hand op een vel wit papier. Teken met een potlood de vorm van je hand en een stukje van je pols na. Probeer dunne lijnen te tekenen.

Stap 2 – Pak een (zwarte of blauwe) marker. Teken lijnen van links naar rechts op het papier (dit zijn horizontale lijnen). Stop met de rechte lijn op de plek waar je je hand hebt getekend. Ga aan de andere kant van je hand weer verder met de rechte lijn. Voor een mooie rechte lijn kun je een liniaal gebruiken. Waar je je hand hebt getekend, maak je lijnen met een klein boogje.

Stap 3 – Kies nu drie of vier verschillende kleuren stiften. De lijnen van links naar rechts (horizontaal) kleur je hiermee in. Bedenk een patroon met de kleuren die je hebt. Zorg ervoor dat de volgorde van je patroon gelijk blijft.

Stap 4 – Je kunt ook schaduw toevoegen aan de zijkanten van je hand. Dit doe je door de lijnen aan één zijkant van je hand dikker te tekenen. Hierdoor wordt het
3D-effect nog groter.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Deze activiteit geeft inzicht in tekenen in perspectief. Het draagt bij aan de ontwikke­ling van ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek. Het resultaat is bijzonder en verrassend. Dat geeft zelfvertrouwen.