Wat eten we vandaag?

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Deelnemers

groep kinderen
groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen
binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Ingrediënten voor het maken van een gerecht. Pannen en andere spullen die je
nodig hebt bij het koken, borden en bestek, pen en papier en geld voor boodschappen.

Beschrijving

Ga met maximaal 5 anderen bij elkaar zitten. Vertel elkaar wat er bij jullie thuis wordt gekookt. Vertel ook wat jij erg lekker vindt. Jullie vinden vast niet allemaal hetzelfde lekker. Of wel? Schrijf een paar verschillende gerechten op. Kies dan samen een gerecht uit dat jullie willen koken. Zoek het recept hiervan op internet op. Of vraag thuis na wat het recept en de ingrediënten zijn. Maak een boodschappenlijstje. Overleg waar en wanneer je samen gaat koken. Het is handig als iemand jullie hierbij kan helpen. Vraag het je vader, moeder of iemand anders die je hierbij kan helpen. Zorg ervoor dat vooraf alle boodschappen zijn gehaald. De kookdag Pak het recepterbij. Zet alles wat je nodig hebt netjes klaar. Bespreek samen wie wat gaat doen. Succes!

Tips & Tricks

Tip 1

Doen jullie zelf de boodschappen? Bedenk dan van tevoren hoeveel geld jullie kunnen besteden. Dat noem je het budget. Wat gaan de boodschappen kosten, denken jullie? Past dat in jullie budget? Bespreek ook vooraf wie wat haalt in de winkel.

Tip 2

Let in de winkel goed op. Je ziet vaak meer van dezelfde producten. Zoals rode paprika’s. Je kunt dan op verschillende dingen letten. Op de prijs. Je kunt de goedkoopste paprika nemen. Maar je kunt ook voor een biologischepaprika kiezen. Die is iets duurder, maar op een natuurlijke manier verbouwd. Let ook op de verpakking. Plastic zorgt voor meer afval. Dus een paprika zonder plastic is beter voor het milieu. En houd rekening met de hoeveelheid. Heb je maar 1 paprika nodig? Koop er dan geen 3. Want het is zonde om de rest weg te gooien.

Ontwikkeling

Levensecht