Paralympics

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Deelnemers

groep kinderen
groep kinderen
kind alleen
kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

buiten
buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Materialen om een estafette uit te zetten. Bijvoorbeeld 2 touwtjes, 2 hoepels,
6 pionnen en 2 ballen. En blinddoeken voor ieder team.

Beschrijving

Voorbereiding Zet een leuke, maar niet te moeilijke, estafette uit voor 2 teams. Denk bijvoorbeeld aan touwtjespringen of door een hoepel kruipen. Een bal laten stuiteren en een stuk hinkelen. Daarna verspringen en slalommen om pionnen. En als laatste een stukje terug rennen en de volgende aantikken. De estafette Bind bij de helft van je team de 2 benen aan elkaar vast. Deze kinderen doen de estafette. De anderen zijn helpers. Heb je een team met 1 kind minder? Dan loopt iemand de estafette 2 keer. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen. Doe daarna de estafette nog een keer. Maar bind nu bij de lopers 1 arm op de rug. Je kunt de estafette ook doen met een blinddoek om. Zorg ervoor dat iedereen minstens 1 keer de estafette doet en 1 keer helpt.

Tips & Tricks

Met je benen of armen vastgebonden, of met een blinddoek om val je eerder. Wees voorzichtig! Houd de estafette bijvoorbeeld op een zachte ondergrond, zoals gras.

Ontwikkeling

Levensecht

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
In alle landen van de wereld wordt gesport. Maar voor mensen met een handicap is een sport vaak lastig. Voor hen zijn er aangepaste sporten. Want sporten is gezond. Het is goed voor je lijf om fit te zijn. En je leert tijdens groepssporten ook in een team te werken. Iedereen op de wereld moet de kans krijgen om te sporten!
Teq: Waarom? Daarom