Maak een mooie herfsttak

Deelnemers

kind alleen

Leeftijd

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

  • een droge tak van 50 à 100 cm lang
  • een bladerenslinger (nep of eentje van echte herfstbladeren)
  • versieringen naar keuze
  • visdraad

Beschrijving

Je hebt een tak nodig, van ongeveer 50 tot 100 cm lang. Die zoek je bijvoorbeeld als je in het bos aan het wandelen bent.
Laat de tak eerst goed drogen.

Als de tak droog is dan omwikkel je hem met een (nep)slinger van herfstbladeren. Zo’n slinger kun je kopen, maar zelf maken is leuker. Verzamel eerst buiten een hoop mooie herfstbladeren. Laat ze drogen. En dan, aan de slag. Rijg de bladeren aan een koord, zodat je een slinger krijgt.

Het is leuk om de herfsttak nog meer te versieren. Dat kun je op allerlei manieren doen. Gebruik je fantasie! Maak, bijvoorbeeld een elfje op de tak, of een dier. Of knutsel een spin die aan een webdraadje aan de tak hangt.

Klaar. Nu nog een plekje in huis. Als je de herfsttak voor het raam hangt, kan de hele straat meegenieten. Ophangen van de herfsttak kan je bijvoorbeeld doen met een aantal stukken visdraad en een paar haakjes. Laat een volwassene daarbij helpen.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Deze activiteit is leuk voor kinderen omdat ze het zonder hulp kunnen doen. Dat vergroot hun zelfvertrouwen. En het zoeken naar herfstbladeren en een tak in het bos is heel gezellig en reuze gezond!

Logo Kinderopvang BijDeHandLogo Triodus KinderopvangLogo IJsselkids KinderopvangLogo Kern KinderopvangLogo KOKO KinderopvangLogo COKD KinderopvangLogo Stichting DeTafelVanLogo Stichting GroeiBriljantLogo De BuitenwereldLogo BuurtwerkLogo Van Brienenoordschool