Hennakunst

[Totaal: 2    Gemiddelde: 2.5/5]

Deelnemers

kind alleen
kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Plaats

binnen
binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Een hennapatroon op papier, oogpotlood en haarlak.

Beschrijving

Stap 1: zoek op internet een mooi hennapatroon. Print het uit. Stap 2: trek de lijnen op het papier over met een scherp oogpotlood. Stap 3: druk het papier op de bovenkant van je hand. Haal het er dan voorzichtig vanaf. Als het goed is, zie je nu een afdruk op je hand. Stap 4: trek de lijnen met het oogpotlood over waar dat nodig is. Stap 5: spuit er een klein laagje haarlak op. Zo blijft de versiering langer zitten.

Tips & Tricks

Tip 1

Je kunt van stevig papier een sjabloon maken. Leg dit op je huid en kleur het sjabloon in. Of ontwerp je eigen hennapatroon. Maak dan eerst wat schetsjes op papier.

Tip 2

Wil je echte henna gebruiken? Zoek dan op internet een recept om henna te maken. De versiering blijft dan 2 tot 4 weken zitten. Maar vraag het eerst even aan je ouders.  

Ontwikkeling

Levensecht

Wist je dat?

Hennakunst is al meer dan 6000 jaar oud. Op mummies uit het oude Egypte zijn zelfs versieringen teruggevonden. Voor vrouwen in de woestijn was henna niet alleen een versiering. Het werkte ook verkoelend en als bescherming tegen de zon. Werd de henna vager? Dan bleven de lichte stukken huid over. Een extra versiering!