Bouw je eigen mini-golfbaan in de tuin

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen
kind alleen

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Een golfclub, een golfballetje, een bloempotje om een hole van te kunnen maken en eventueel wat knutselspullen

Beschrijving

Stap 1 – Knutsel je eigen hole vlag
Voordat je begint, kun je eerst leuk gaan knutselen. Dit kan van alles zijn. Je zou een oud t-shirt kunnen gebruiken om een holevlag te maken (wel even vragen of dit mag). Met een paar bamboestokjes, ijzerdraad en wat stiften maak je de mooiste dingen!

Stap 2 – Graaf een hole (als het mag)
Je kunt jouw mini-golfbaan in de tuin maken en anders op een rustig grasveldje waar geen andere kinderen rennen. Als je een gat kunt en mag graven, dan kun je bijvoorbeeld een bloempotje gebruiken als hole. Als je geen gat kunt graven, kun je het bloempotje op zijn kop zetten en speel je het balletje er tegenaan om een punt te scoren. Je kunt natuurlijk ook iets anders bedenken waar je de bal naartoe of in speelt, zoals een hoepel, frisbee of een emmertje.

Stap 3 – Haal een golfclub en balletje uit je tas
Als je al een eigen golfclub en balletje hebt, kun je die alvast uit je tas halen en netjes oppoetsen. Als hij mooi glimmend is, mag je hem nog even in het hoekje van de tuin zetten.

Stap 4 – Lekker golfen in de tuin
Ben je klaar met knutselen en graven? Dan kan het golfen beginnen! Nodig je broertje, zusje en ouders ook uit om mee te doen en probeer om de beurt de hole te spelen.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Kinderen leren om met weinig materialen creatief te zijn. Door vaker te oefenen krijgen kinderen de techniek onder controle en merken zij dat ze er steeds beter in worden.