Voelslang

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind onder begeleiding

Leeftijden

0 tot 4 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Verschillende soorten en kleuren sokken. Naald en draad. Voor de vulling: materiaal dat verschillend aanvoelt en materiaal dat geluid maakt. Bijvoorbeeld: verschillende soorten stoffen (hard, zacht, pluizend), watten, belletjes, rijst, ongekookte pasta, bubbelplastic, een piepbeestje.

Beschrijving

Ga mee met je handen en oren op reis. Wat voel je? En wat hoor je? Ontdek het met de voelslang.

Voorbereiding
Vul iedere sok met ander materiaal. Naai de sokken dicht. Maak ze aan elkaar vast met naald en draad. Let erop dat ieder deel van de slang een andere kleur heeft en anders aanvoelt. Maak maximaal 4 sokken aan elkaar vast. Zo kan de baby er fijn en veilig mee spelen. Check bij het spelen regelmatig of er geen gaatjes in de voelslang zitten.

Ontdekken
Voel en luister. Wat kun je allemaal ontdekken?

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Je wordt je bewust van je zintuigen. Je kunt dingen voelen met je handen. En horen met je oren. Je merkt van alles op. Hard en zacht. Glad en ruw. Er valt zoveel te ontdekken!

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Hergebruik heeft de toekomst. We gooien producten niet meer weg. We gebruiken ze opnieuw! Zo zorgen we samen voor minder afval. Met spullen uit je huis kun je geweldig speelgoed maken. Zo krijgen ze een tweede leven én maak je iets leuks en leerzaams.
Teq: Waarom? Daarom