Planeet veroveren

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Een frisbee en stoepkrijt

Beschrijving

Wie verovert er het snelste alle planeten met zijn of haar UFO? Speel dit flitsende spel.

Speel het spel met minimaal 4 spelers.

Voorbereiding
Teken buiten met stoepkrijt een rij van 4 planeten op de grond. De planeten liggen 3 grote stappen uit elkaar. Ze mogen groot of klein zijn. De vorm mag je zelf bedenken. Gebruik je fantasie! Teken er op een paar stappen afstand nog eenzelfde rij naast.


Het spel
Maak 2 teams. Ieder team kiest een rij planeten. Het team gaat ongeveer 2 stappen voor de voorste planeet staan. Geef een startsein. Speler 1 van ieder team probeert met de UFO (frisbee) de planeten te veroveren. Dit doet hij door hem op een planeet te gooien. Is de UFO goed geland (raakt hij de planeet)? Dan mag de speler de UFO oppakken en een andere planeet veroveren. Heeft hij alle 4 de planeten veroverd? Dan geeft speler 1 de UFO aan speler 2 van het team. Hij is klaar en gaat zitten. Speler 2 gooit nu de UFO. Zo komt iedereen aan de beurt.

De winnaar
Heeft jouw team als eerste alle planeten veroverd? En zitten jullie allemaal op de grond? dan zijn jullie de winnaar

Tips & Tricks

  1. Wil je het spel makkelijker maken? Maak dan de planeten groter. Je kunt ook de afstand tussen de planeten kleiner maken. Je maakt het moeilijker door de planeten kleiner te maken. Of de afstand tussen de planeten groter te maken.
  2. Je kunt het spel ook met meer dan 2 teams spelen. Of juist 1 tegen 1.
  3. Regent het? Dan kun je dit spel ook binnen spelen. Teken de planeten op 8 vellen papier en plak ze met tape op de vloer. Of gebruik 8 hoepels als planeten.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Planeten veroveren. Dat klinkt spannend! Je oefent in dit spel werpen en mikken. Soms gaat dat niet zogoed. Dat kan best naar voelen. Ook omdat je in een team zit. Je wilt het graag goed doen en samen winnen. Maar juist als iets moeilijk is, leer je doorzetten. Misschien verliest je team. Dat is niet erg. Je kunt het spel vaker spelen. Dan worden jullie steeds beter. En het gaat vooral om de lol die je samen hebt.