Jouw eigen planeet

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind onder begeleiding

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Zwart papier, borden, lege wc- of keukenrollen, verschillende kleuren verf, schaar en lijm.

Beschrijving

Stel je voor. Je gaat op reis naar een andere planeet. In de toekomst kan dat misschien wel! Planeten heb je in allerlei kleuren en vormen. Hoe ziet jouw planeet eruit?

Voorbereiding
• Maak kwasten van de wc- of keukenrollen. Knip de rollen in. Geef om elke halve centimeter een knip. Buig de franjes een beetje naar buiten. Je kunt kwasten maken van verschillende lengtes. Sommige rollen kun je een paar centimeter inknippen. Andere tot de helft.

• Zet een paar borden naast elkaar op tafel. Doe op elk bord een andere kleur verf. Leg je papier ernaast.

Planeet maken
• Doop een wc-rolkwast in het eerste bord verf. Duw er zacht op. De verf wordt dan goed over de franjes verdeeld. Druk de wc-rol op je blad. Draai en duw de wc-rol, zodat de verf in een cirkel op je blad komt.

• Doe dit nog een keer met een andere kleur. Pak een andere wc-rol of gebruik dezelfde. Nu gaan de kleuren mengen en krijg je nieuwe kleuren.

• Ga net zolang door tot je jouw planeet mooi vindt.

Planeet inrichten
Is de verf droog? Dan kun je jouw planeet inrichten. Is er leven op jouw planeet? Hoe ziet dat eruit? Knip en plak de dingen die jij op jouw planeet wil zien.

Tips & Tricks

Je kunt ook op een andere manier een planeet maken. Laat een paar verschillende kleuren klodders verf op een papieren cirkel vallen.

Leg er een stuk huishoudfolie overheen. Kleur de planeet door met je hand over het folie te wrijven, zodat de verf zich verspreidt. Een mooi resultaat en schone handen!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Door het mengen van verf ontdek je nieuwe kleuren. Je denkt na over dingen die hier heel ver vandaan zijn en hoe jouw ideale wereld eruit zou zien. Daarvoor gebruik je jouw fantasie.