Hoe laat is het?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijd

6 tot 8 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Stoepkrijt en een speelveld van ongeveer 10x10 meter

Beschrijving

teQ, hoe laat is het? Tijd om te rennen! Let goed op. Misschien kun jij teQ verslaan en dit spannende tikspel winnen.

Voorbereiding
Teken met stoepkrijt een begin- en een eindstreep aan twee kanten van het veld.

Hoe speel je het spel?
1 speler is teQ (de tikker). Hij staat voor de eindstreep, met de rug naar de andere spelers. De rest van de spelers staan op een rij achter de beginstreep.

De spelers vragen: ‘teQ, hoe laat is het?’ teQ zegt bijvoorbeeld: ‘3 uur’. De spelers zetten dan allemaal 3 stappen naar voren. Ze blijven de vraag net zolang stellen tot teQ denkt dat de kinderen vlak bij hem zijn. Als de spelers dan vragen hoe laat het is, antwoordt teQ: ‘Tijd om te rennen!’ Hij draait zich vliegensvlug om en probeert de spelers te tikken. Die rennen snel terug naar de beginstreep. Daarachter zijn ze veilig.

Als teQ je tikt, ben je af. Dan begint het spel opnieuw met dezelfde teQ en de spelers die over zijn. Blijf je als laatste over? Dan ben je de winnaar!

Maar teQ moet oppassen! Heeft hij niet in de gaten dat de andere spelers dichtbij zijn? En laat hij hen opnieuw een aantal stappen zetten? Dan kan het zomaar zijn dat er spelers voorbij de eindstreep komen. Als dat gebeurt, is teQ af. Dan wordt er een nieuwe teQ gekozen en begint het spel opnieuw.

Tips & Tricks

Tip 1
Zorg dat de lijn waar de spelers naartoe moeten rennen niet te dicht bij een muur is. Ook alle veters moeten goed gestrikt zijn om valpartijen te voorkomen.

Tip 2
Je kunt de afstand tussen de 2 lijnen groter maken. Dan wordt het spel moeilijker.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Een spel spelen met een groep is leuk. Je hebt het samen gezellig en je kunt lekker rennen. Maar je leert ook tellen en goed luisteren. Je moet opletten en snel reageren. Want voor je het weet ben je af!