Happy stones!

Deelnemers

kind alleen

Leeftijd

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Stenen, Acrylverf op waterbasis of acrylstiften, kwasten, vernis

Beschrijving

Heb jij al vrolijke stenen gevonden?

Happy stones

Een ‘happy stone’ is een beschilderde steen, die ergens door iemand is neergelegd. De naam zegt het al: om de vinder blij te maken. Als je hem vindt, mag je hem houden of je legt de steen ergens anders in de buitenlucht neer. Niet verstoppen! Leg hem op een bankje, een klimrek, een prullenbak… zodat de steen makkelijk te vinden is.

Je kunt ook meedoen op Facebook aan een ‘happy stone-groep’. Dan maak je een foto van de steen en die deel je op Facebook. Schrijf erbij waar je hem gevonden hebt. Vraag wel even toestemming aan je ouders.

Wil je zelf een steen beschilderen? Misschien kom je jouw steen op Facebook tegen! En zie je waar je steen naartoe ‘zwerft.

Zo doe je dat: Versier de steen met de verf of stiften. Laat de verf goed drogen. Lak de steen af met een beetje vernis. Laat het vernis ook goed drogen.

Tips & Tricks

Als je meedoet op Facebook (met bijvoorbeeld een groep van jouw woonplaats) dan kun je een code achterop de steen schrijven. Doe dat met watervaste stift en lak het daarna pas af met vernis.

Logo Kinderopvang BijDeHandLogo Kern KinderopvangLogo Triodus KinderopvangLogo IJsselkids KinderopvangLogo COKD KinderopvangLogo KOKO KinderopvangLogo Stichting GroeiBriljantLogo Stichting Peuterwerk AlbrandswaardLogo Stichting DeTafelVanLogo De BuitenwereldLogo Stichting Jeugd- en JongerenwerkLogo BuurtwerkLogo Van Brienenoordschool