Ben jij de ontwerper van de toekomst?

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Je lievelingsboek, een wit A4-blad (of groter als je boek groter is), tekenspullen en/of knutselspullen, schaar

Beschrijving

In de toekomst zijn altijd mensen nodig met nieuwe ideeën. Dat zijn ontwerpers. Jij zit vol goede ideeën! Ontwerp een boekomslag.

Zo ontwerp je een boekomslag: Pak je lievelingsboek erbij.

Het blad moet iets groter zijn dan je boek. Dan kun je de randen omvouwen. Als het te groot is, knip je het op maat. Verdeel je blad in tweeën. Bedenk wat er past bij het verhaal in je boek. Teken dit op de rechterkant van het blad. Dit wordt de voorkant. Schrijf ook de titel en de schrijver op de voorkant. Op de linkerkant komt een klein stukje waar het verhaal over gaat. Maak de lezer nieuwsgierig! De middenstrook is de rug van het boek. Als het boek in de kast staat, moet je kunnen zien hoe het heet. Dus daar komt ook de titel en de schrijver te staan.

Tips & Tricks

 

Als je nog geen lievelingsboek hebt, vraag dan aan je vrienden wat hun lievelingsboek is. Ze brengen je vast op goede ideeën.

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Prijsvraag: win je ontwerp! Maak een foto van je ontwerp. Stuur deze foto in een e-mail naar toekomst@swkgroep.nl Zet je naam, adres en leeftijd in de mail. We willen ook weten hoe lang, breed en dik je boek is. Zodat de omslag eromheen gaat passen. Doe dit vóór 4 februari 2021.  Als je gewonnen hebt, krijg je jouw omslag thuisgestuurd.
Teq: Waarom? Daarom