Vreemde snuiters

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Een krant of tijdschrift, een schaar, een groot vel wit papier en lijm.

Beschrijving

Pak een wat dikkere krant (de zaterdagkrant) of tijdschrift. Naast veel tekst staan er ook foto’s van verschillende mensen in. Jij mag je eigen mens ‘samenstellen’. Kies van alle foto’s uit de krant steeds 1 lichaamsdeel dat je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld het hoofd van de sporter, de armen van de minister en de benen van de oudere dame. Knip de lichaamsdelen netjes uit en plak ze op het witte vel papier. Hoe ziet jouw vreemde snuiter eruit?

Tips & Tricks

Het gezicht kent ook heel veel verschillende onderdelen. Je kunt de gekste gezichten maken door van verschillende mensen een neus, oor, mond, oog en andere onderdelen van het gezicht te gebruiken.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Fantasie is heel belangrijk. Als je ouder wordt, krijg je steeds meer vaste patronen. Hierdoor is er minder ruimte voor fantasie. Dat is zonde! Want fantasie is juist heel belangrijk en superleuk! Je hebt het nodig om creatief te kunnen denken en handige oplossingen te bedenken. Met deze activiteit kent je fantasie geen grenzen en houd je jouw hersens jong.