Spijkerpoepen

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Lege bierflesjes

Touw

Een schaar

Spijkers

Een groep kinderen

 

Beschrijving

Voorbereiding

Bind een stuk touw om het middel van iedere speler. Een stuk van het touw hangt aan de achterkant van de speler als een soort staart. Aan het eind hiervan knoop je een spijker vast.

Zet een paar bierflesjes naast elkaar.

Stap 1: De spelers staan klaar voor de flesjes.

Stap 2: Bij het startsignaal proberen ze de spijker in het flesje te krijgen, zonder de handen te gebruiken.

Stap 3: Wie heeft als eerst de spijker in de fles gepoept? Die is de winnaar!

 

Tips & Tricks

Maak het touw niet te lang, maar ook niet te kort. Als het touw te lang is, dan gaat de spijker te makkelijk in de fles. Als het touw te kort is, dan hangt de spijker snel stil en is het ook makkelijker om hem in de fles te krijgen.

Je kunt dit spel ook met glazen potjes spelen. De opening is groter dan bij het bierflesje. Hierdoor is het spel makkelijker.

Variant 1: Speel het spel in estafette-vorm. Maak groepjes. De eerste van elk groepje gaat spijkerpoepen. Als het gelukt is, mag de volgende. Het groepje dat als eerste klaar is, heeft gewonnen.

Variant 2: Gebruik een stopwatch bij het spel. Meet hoe lang elke speler erover doet om de spijker in de fles te krijgen. Degene die dit het snelst deed, heeft gewonnen.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Dit spel is heel goed voor je coördinatie en concentratie. Het is een pittige klus om de spijker precies in het flesje te krijgen! En natuurlijk zullen je lachspieren ook aan het werk worden gezet. Het is heel grappig om elkaar in bijzondere houdingen te zien.