Rekken en strekken

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Plaats

binnen
buiten

Ontwikkeling

Levensecht
Legenda

Wat is er nodig?

Een muur en je eigen lichaam.

Beschrijving

Ben je klaar voor een leuke uitdaging? Mooi! Ga in het midden van de ruimte staan. Probeer zo ver mogelijk voorover te buigen met gestrekte benen. Kun je met je vingers je tenen aanraken? Durf je ook een moeilijkere opdracht aan? Ga met je rug en je hakken tegen een muur staan. Probeer nu opnieuw zo ver mogelijk voorover te buigen met gestrekte benen. Gelukt? Waarschijnlijk niet! Maar dat is niet zo gek hoor, want dat lukt niemand!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Als je met gestrekte knieën je tenen wilt aanraken, denk je er niet bewust bij na dat je hiervoor je billen naar achteren moet doen. Dit doen je hersens voor je zonder dat je het door hebt! Zo zijn er nog veel meer dingen die je hersens voor je regelen zonder dat je het weet. Denk maar aanlopen. Je ene voet voor de andere zetten, gaat vanzelf. Of ademhalen, daar denk je ook niet de hele dag over na. Handig hè, die hersens?!

Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou?
Teq: Hoe kan dat nou?
Voorover buigen met gestrekte benen en je hakken tegen de muur kan niet. De kans is erg groot dat je voorover valt. Wanneer je voorover buigt, gaan je billen automatisch naar achteren. Je lichaam doet dit om in evenwicht te blijven. Maar met een muur achter je kunnen je billen niet verder naar achteren. Daardoor raak je uit evenwicht en val je naar voren.
Teq: Waarom? Daarom