Lijnenraadsel

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

kind alleen

Leeftijden

4 tot 6 jaar
6 tot 8 jaar

Plaats

buiten

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Wat is er nodig?

Verschillende kleuren stoepkrijt, een buitenruimte en leuke, grappige, verrassende attributen.

Beschrijving

Het maakt niet uit hoe oud je bent. Deze activiteit is altijd leuk. Ga je voor makkelijk of voor moeilijk? Het kan allebei!

Makkelijk
Teken een lijn die over de grond . Ga samen aan 1 kant van de lijn staan en volg de lijn naar de andere kant. Gaat dit goed? Teken dan nog 1 lijn. Gebruik hiervoor een andere kleur stoepkrijt. Zorg ervoor dat de lijnen elkaar niet raken. Gaat dit goed? Dan kun je de lijnen ook nog door elkaar laten lopen. Gebruik verschillende kleuren stoepkrijt maar laat de lijnen elkaar soms kruisen. Lukt het jou nog om alle lijnen te volgen?

Moeilijker
Gebruik nu 1 kleur stoepkrijt. Teken verschillende kronkelende lijnen over de grond die elkaar soms kruisen. Teken bij elke lijn een begin- en een eindpunt. Bijvoorbeeld een bal als beginpunt en een goal als eindpunt. Begin nu samen bij de bal. Waar moet de bal heen? Naar de goal! Volg samen de lijn tot jullie de goal bereiken. Doe dit met alle lijnen.

Moeilijkst
Teken weer met 1 kleur stoepkrijt verschillende lijnen. Leg attributen neer bij de begin- en eindpunten. Wie volgt de juiste lijnen en maakt een goede combinatie van attributen? Zin in een spannend spel? Houd dan de tijd bij. Wie is het snelst?

Tips & Tricks

Bij het moeilijkste spel kun je attributen gebruiken die iets met elkaar te maken hebben. Een vork en een lepel, een pen en een potlood, enzovoorts. Maar je kunt ook gekke combinaties maken zoals een bal en een auto en een armband en een appel. Dat maakt het volgen van de lijnen spannender!

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Verschillende kleuren en lijnen uit elkaar houden, lijkt niet moeilijk. Maar als de lijnen in verschillende kleuren elkaar kruisen, moet je toch wel goed opletten. Door je hersens op deze manier uit te dagen, oefen je je concentratievermogen. En terwijl de radertjes in je hoofd draaien, moet je tegelijkertijd al je spieren aanspannen om je evenwicht te bewaren als je over de lijnen loopt.