Gekke koprol

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Deelnemers

groep kinderen
groep kinderen

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar
12+ jaar

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Wat is er nodig?

Een groep vrienden, 4 pionnen en een speelveld met een niet al te harde ondergrond (bijvoorbeeld een grasveld of een lange mat).

Beschrijving

Deze uitdaging is leuk,grappig en best lastig. Maar met een beetje doorzettingsvermogen komt het helemaal goed! Stap 1: verdeel de groep in 2 teams. Stap 2: zet 2 pionnen op het speelveld. Dit is jullie startpunt. Stap 3: zet ongeveer 20 meter verderop ook 2 pionnen neer. Dit is de finish. Stap 4: elk team gaat in een rij achter elkaar staan achter de 1e pion. De voorste speler van de rij maakt een koprol richting de finish. De rest van de rij zet een stap naar voren, zodat er geen gat in de rij ontstaat. De speler die nu vooraan in de rij staat, is aan de beurt. Hij of zij maakt ook een koprol. Ga net zolang door tot jullie met het hele team voorbij de finishpion zijn gekoprold. Het team dat het eerst bij de finish is, wint. Maar… je dacht toch niet dat we het zo makkelijk zouden maken?! Jullie moeten elkaar vasthouden terwijl je een koprol maakt. Iedereen steekt zijn linkerhand tussen zijn benen door en pakt de rechterhand van de speler achter hem. Doe dit allemaal tegelijk zodat jullie een (grappige) slinger vormen. Nu begint de uitdaging! De voorste in de rij maakt een koprol, zonder de hand van de speler achter hem los te laten. Na de koprol blijft de speler liggen. Terwijl je elkaars hand vast blijft houden! Hij doet zijn benen wat uit elkaar zodat de volgende speler tussen zijn benen door een koprol kan maken. Het deel van de groep dat staat, schuift steeds een stapje naar voren. Over de liggende spelers heen. Als alle spelers over je heen zijn gelopen, moet je snel weer opstaan. Zodat jij ook weer over de andere liggende spelers heen kunt lopen. Jullie vormen zo een rupsband die helemaal aan elkaar vastzit en langzaam vooruit beweegt. Is de uitleg een beetje lastig? Binnenkort komt er ook een filmpje online!

Tips & Tricks

Oefen eerst een paar keer voordat je er een wedstrijd van maakt. Hebben jullie de smaakte pakken? Daag jezelf uit en maak de afstand wat langer dan 20 meter

Ontwikkeling

Samen