Beschrijving
Havermoutpannenkoekjes
Ingrediënten
Voor 1 persoon: 35 gram havermout, 1 rijpe banaan, 1 rauw ei, olijfolie en als je het lekker vindt wat honing of kaneel.
Recept
- Doe alle ingrediënten in de blender.
- Mix alles in de blender tot het een glad mengsel (beslag) is.
- Verwarm de koekenpan op het fornuis of de kookplaat.
- Giet een klein beetje olie in de pan. Is de olie goed warm? Giet dan een beetje van het beslag in de pan. Je kunt 1 grote pannenkoek maken, maar ook meerdere kleintjes. Deze zijn makkelijker om te draaien.
- Bak de pannenkoek aan 1 kant goudbruin. Keer hem daarna voorzichtig om. Je pannenkoek is klaar als de andere kant ook bruingebakken is.
- Haal hem uit de pan en leg hem op je bord.
- Je kunt ook verse stukjes fruit op je pannenkoek doen. Aardbeien,
ananas of weer banaan. Het kan allemaal!
Bosbessenmuffins
Ingrediënten
Voor 6 muffins: 90 gram havervlokken, 2 rijpe bananen, 75 gram bosbessen, 1 rauw ei en 1 theelepel bakpoeder.
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in de beslagkom.
- Roer het goed door elkaar.
- Schep voorzichtig de bosbessen door je beslag.
- Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Zet de muffins in de oven.
- Bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar.
- Zijn ze klaar? Haal ze uit de oven en laat ze nog even afkoelen op een bord.
Ontbijtcake
Ingrediënten
Voor 1 cake: 4 rauwe eieren, 4 grote bananen, 120 gram havervlokken, 2 theelepels kaneel , 1 theelepel vanillepoeder en 1 handje fruit- en pittenmix.
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe alle ingrediënten, behalve de fruit- en pittenmix, in een grote kom.
- Mix de ingrediënten door elkaar tot een romig beslag.
- Roer met een lepel de fruit- en pittenmix door je beslag.
- Vet de cakevorm in met een beetje boter.
- Schenk het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in 15 tot 20 minuten gaar.
- Is de cake klaar? Haal hem uit de oven en laat hem nog even afkoelen op het aanrecht.