De cupcake challenge

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijden

6 tot 8 jaar
8 tot 12 jaar

Ontwikkeling

Samen
Legenda

Rubrieken

Wat is er nodig?

Een aantal stoere vrienden, evenveel cakejes als het aantal vrienden, 6 ingrediënten die jullie lekker vinden op een cupcake, 5 ingrediënten die jullie niet lekker vinden op een cupcake, 11 bakjes, een lepel, een mes, evenveel borden als het aantal vrienden, papier, een pen en 2 dobbelstenen.

Beschrijving

Dek eerst de tafel. Elke speler krijgt een bord met daarop 1 cupcake. Zet de 11 bakjes in het midden van de tafel. Vul elk bakje met 1 ingrediënt. Schrijf op een stuk papier de nummers 2 tot en met 12. Leg bij elk bakje een nummer. Het spel gaat beginnen! Om de beurt gooien jullie de dobbelstenen. Het getal dat je hebt gegooid, vertelt je met welk ingrediënt jij je cupcake mag versieren. Het spel heeft 4 rondes. Als iedereen 4 keer aan de beurt is geweest, wordt het pas echt leuk! Jullie moeten je cupcake opeten. Heb jij geluk en heb je alleen maar lekkere ingrediënten? Of heb je pech? Smakelijk eten!

Tips & Tricks

Je kunt ook een kleine grabbelton maken. Schrijf alle ingrediënten op een los papiertje. Vouw de papiertjes op. Doe ze in de ton. Trek om de beurt een papiertje uit de bak. Welk ingrediënt heb jij getrokken?

Tips voor ingrediënten:


  • slagroom

  • pure chocoladepasta

  • pindakaas

  • rauwe ui

  • smeerkaas

  • komkommer

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

Smaak is voor iedereen anders. Wat de 1 lekker vindt, vindt de ander helemaal niet lekker. En een combinatie van 2 lekkere dingen kan best vies zijn! Maar dat weet je pas als je het geprobeerd hebt. Als je nooit iets nieuws proeft, leer je ook nooit nieuwe smaken kennen.