Balletje balletje

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Deelnemers

groep kinderen

Leeftijd

0 tot 4 jaar
4 tot 6 jaar

Ontwikkeling

Spelen en onderzoeken
Legenda

Rubrieken

Beschrijving

Zet 3 bekers op tafel. Leg het balletje onder de middelste beker. Kies nu wie van jullie de speler wordt en wie de uitdager. De uitdager mag de bekers over de tafel schuiven. Zo verandert de volgorde van de bekers. De uitdager mag de bekers 20 keer verschuiven van plek. Daarna mag de speler raden onder welke beker het balletje ligt. Je kunt er een klein toernooi van maken. Wissel steeds van rol en kijk wie als eerste 5 punten heeft gewonnen.

Let op!
Dit spel wordt soms ook op straat gespeeld (op vakantie bijvoorbeeld). Laat je niet uitdagen. Deze spelletjes worden meestal niet eerlijk gespeeld.

Tips & Tricks

Hoe sneller je de bekers wisselt, hoe moeilijker het voor de speler wordt om de beker met het balletje te volgen. Als je 2 handen los van elkaar gebruikt, wordt het helemaal lastig! Laat je als speler niet gek maken door wilde handbewegingen. Blijf rustig. Volg alleen de beker met het balletje.

Wat levert het de kinderen op qua ontwikkeling, ontspanning en plezier?

De mensen die dit spel spelen, proberen je voor de gek te houden. Aan jou de taak hier niet in te trappen. Hoe maak jij de meeste kans om te winnen? Door je goed te concentreren en je niet af te laten leiden door dingen die om je heen gebeuren.